fbpx

Stili brade za leto 2020

2020: nov ti, nov stil brade!

Blog Man For Himself je izbral najboljše stile brade za leto 2020... s pomočjo nekaterih znanih obrazov.

Kratka in ostra  - kot jo nosi George Clooney.

Najbolj primerna za: katerokoli obliko obraza

To je ena najbolj preprostih obraznih pričesk. Dosežemo jo z nekaj dnevnim puščanjem obraznih dlak, po britju. Čas rasti je seveda odvisen od vaše rasti dlak. Običajno je taka brada dolga 1-3 milimetre. George Clooney je alfa in omega kratke ostre brade!

Zaradi kratkega, ostrega reza je vsak obraz mladosten obraz videti zrel in robusten. Prepričati se morate, da je vseeno brada videti urejena, ne pa da izgleda, kot da ste se nekaj dni pač pozabili obriti. Uredite linije, obrite odvečne dlake na licih in po vratu. Lahko pa to a vas naredimo tudi v našem salonu.

Nasvet: za preprečevanje vraščenih dlak dobro umijte brado po britju in jo dobro navlažite. Izogibajte se uporabi vodic, ki vsebujejo alkohol.

Kratka brada  - kot jo nosi Jake Gyllenhaal.

Najbolj primerna za: katerokoli obliko obraza. Odlična za moške z neenakomerno rastjo dlak in ki ne morejo nositi polne brade.

To je podaljšek stila 'kratka in ostra'!

To je ležeren stil. Brki in brada so lahko razmršeni, lahko pa jih urejeno pokrtačite tesno ob obraz. Pri slednjem stilu česanja uporabite strojček za natančne zaključke vzdolž brade in za urejanje zalizcev. Določite željeno dolžino brade in jo strižite ter urejajte nekje na 6-7 dni, odvisno od dolžine, lahko pa se seveda tudi oglasite pri nas in bomo poskrbeli za to. Daljše dlake bodo sčasoma pokrile neenakomerno porastle dele brade.

Nasvet: bodite pozorni na vratno linijo in je ne režite previsoko. Optimalna višina je tik nad Adamovim jabolkom.

Polna brada  - kot jo nosi Jason Momoa.

Najbolj primerna za: moške z močnimi obraznimi dlakami z enakomerno poraslostjo.

Nimamo vsi moški te sreče, da bi lahko nosili polno brado, toda z dobro pokritostjo dlak, je taka brada vredna časa in truda.

Od gladkega obraza do polne brade bo preteklo kar nekaj časa. Polna brada potrebuje dobro nego kože. Med rastjo boste doživeli 'srbečo fazo', ko je treba dobro vlažiti kožo, brado pa negovati z olji. Zamikalo vas bo britje, ampak bodite vztrajni - brada bo zrastla! Ko je brada razraščena, je ključ v njeni negi. Odločiti se morate za stil nošenja, kot recimo 'Bandholz' ali 'Garibaldi'. Pri urejanju posvetite največ pozornosti predelu lic, vzdolž brade. V salonu smo eksperti za to!

Jasom Momoa je nosil tak stil brade v priljubljeni seriji 'Game Of Thrones' in jo nosi vse od takrat.

Nasvet: vemite si čas, če se urejate sami. En slabo premišljen rez in lahko ste ob brado in vse trud, ki ste ga vložili.

Podaljšana 'kozja bradica'  - kot jo nosi Brad Pitt.

Najbolj primerna za: podolgovato obliko obraza.

Podaljšano 'kozjo bradico' je precej enostavno doseči in vzdrževati.

Tradicionalne značilnosti stila so minimalno porastla ali povsem obrita lica in povezanost brkov z brado. Če bi ohranili zalizce, ste že zelo blizu polni bradi. Brad Pitt je odličen primer, kako nositi podaljšano 'kozjo bradico'. Dobro je vidno, kako lepo 'sede' na to obliko obraza. Ta stil brade je razmeroma enostavno vzdrževati, saj je potrebno le tu in tam skrajšati dlake, kar seveda delamo tudi pri nas!

Nasvet: s strojčkom dajte bradici obliko, ki se prilega vašemu obrazu. Ne pozabite na lica, ki naj bodo gladko obrita ali pa le minimalno poraščena.

'Beardstache' - kot jo nosi Keanu Reeves.

Najbolj primerna za: moške, ki jim zrastejo polni brki. Tudi za tiste z neenakomerno poraščenostjo brade, saj brki prevzamejo pozornost.

'Beardstache' je točno to, kar izraz pove. Kombinacija brade - beard, in brkov  - moustache, 'stache'.

Vsestranski slog, ki ga lahko nosite krajšega, z 10-11 dnevno rastjo pred prvim striženjem, lahko pa povsem razrastete brado. Brki naj bodo polni, debeli in daljši od brade, po navadi so v obliki 'mroževih' oz. v obliki podkve. Keanu Reeves ima odlično oblikovano podkev in vzdržuje lepo dolžino po celotni bradi. Na vas je, kar vam lahko zraste in kaj lahko oz. si želite s tem stilom narediti. Z nizko nastavitvijo na strižniku lahko ohranjate krajšo brado, brke pa pustite in jih pristrižite vsakih nekaj dni. Priporočamo seveda obisk našega salona!

Nasvet: najprej poskusite s krajšo brado in daljšimi brki. Na tak način kontrast, med gladko obrito brado in polnimi brki, ne bo preveč izrazit.

'Van Dyke' brada - kot jo nosi Jeremy Renner.

Najbolj primerna za: moške s trikotnim obrazom.

'Van Dyke' je podoben klasični 'kozji bradici'.

Stil temelji na nepovezanosti brkov in 'kozje bradice'. Brki naj bodo klasičneo blike, konce lahko pustite daljše, robovi pa naj se ne držijo 'kozje bradice'. Preostali del obraza naj bo čist in redno obrit do kože. Če želite biti res tradicionalni po 'ustanovitelju' stila, slikarju Anthonyju van Dycku, nosite 'kozjo bradico' nekoliko daljšo in koničasto pristriženo. Oglasite se v salonu, poskrbeli bomo za idealen videz van Dyka na vašem obrazu!

Nasvet: stil je odličen za vsakogar, ki ne more nositi polne brade ali klasične 'kozje bradice'.

'Balbo' brada - kot jo nosi Robert Downey Jr.

Najbolj primerna za: moške z okroglo a li diamantno obliko obraza.

'Balbo' je najbolj priljubljen med stili družine 'obrnjeni T'.

Ključne lastnosti stila so gladko obrita lica s 'plavajočimi' brki. Lahko se seveda igrate s stilom brkov, toda za 'Balbao' je najboljši klasičen slog. Strani brade so urejene, zlasti na licih, dlake na bradi pa so polne in goste. Robert Downey Jr., 'Iron Man', je popoln model za 'Balbo', stil je skoraj postal njegov zaščitni znak!

Nasvet: s krajšimi dlakami ob strani in podaljšanim 'špicem' bo okrogel obraz izgledal vitkejši.

'Sol in poper' brada - kot jo nosi David Beckham.

Najbolj primerna za: kogarkoli, ki ne želi čisto obritega obraza.

Starejši kot je moški, bolj so svetle dlake vidne na obrazu.

Čeprav se večina moških trudi skriti sive dlake na obrazu - saj naj bi pomenile, da se moški stara - lahko izgledajo prav neverjetno! Priporočamo urejene linije, seveda pa je to povsem odvisno od vas. Ne pozabite na vlaženje dlak in kože. David Beckham se očitno ne sramuje svojih bisernih dlak in je dokaz, da se moški starajo kot dobro vino. Poskusite ta slog še na vašem obrazu - obiščite salon, uredili vas bomo po vaših željah!

Nasvet: še enkrat - siva barva ni znak staranja. Poskusite vlažiti brado z arganovim oljem, ki je bogato z vitaminom E.

Share: