fbpx

Nega in oblikovanje brade

Hipster gor, hispter dol - brada mora biti urejena. Današnja moška moda narekuje polno brado, ki pa jo je treba tudi redno negovati, saj v nasprotnem primeru učinek privlačnosti in šarmantnosti izgine.

Umivanje in nega

Brada je bolj robustna in težje ukrotljiva kot lasje, zato potrebuje dnevno umivanje s posebnim šamponom za umivanje brade. Z redno nego bo brada postala mehkejša in lažje jo boste oblikovali .

Za temeljito čiščenje se priporočajo šamponi z negovalnimi formulami, ki hkrati čistijo kožo obraza in brado. V kombinaciji s šamponom se uporabljajo tudi negovalna olja, najpogosteje na osnovi ojla jojobe, ki intenzivno neguje brado in ji daje naravni sijaj. Poleg tega olje neguje tudi kožo na obrazu in preprečuje občutek zategovanja.

Urejanje

Urejanje brade je odvisno od njene dolžine in gostote. Urejate jo lahko s škarjami ali strižnikom, pri tem pa bodite previdni. Po približno dveh tednih je brada videti že precej neurejena, zato jo je treba postriči. Pazite na čiste linije na licih, vratu in pri zalizcih. Če želite ustvariti natančnejše robove, si pomagajte z nastavkom za oblikovanje obrvi.

Česanje

Če si želite polne brade in imate to možnost, ne pozabite na vsakodnevno česanje. Brado je najbolje razčesavati z manjšim glavnikom. S tem boste dosegli urejen videz dlak, brez razmršenosti.

Pomagate si lahko tudi z oljem za lažje razčesavanje brade, ki bo hkrati poskrbelo za lesk in mehkobo.

Oblikovanje

Vsak moški ima določeno obliko obraza in obrazne poteze, zato je prav vsako brado treba oblikovati individualno. Pomagate si lahko z gelom, voskom ali s pasto za oblikovanje brade.

Pripomočke za oblikovanje brade lahko najdete v dm prodajalnah. Poigrajte se in ustvarjajte, v kolikor pa z rezultati niste zadovoljni, se obrnite na brivca, ki vam bo tudi najbolje svetoval, kako si brado v prihodnje urejajte sami.

Vir

Share: